Uitgebreid zoeken     
 
Home  |   Hulp & Tips  |   Bericht plaatsen  |   Mijn berichten  |   Inloggen  |   Folder  |   Colofon  |   Nieuwsbrief  |   Contact   |   Forum
 
 
Kunstmarktplaats
 
magazine
 
 
plaats bericht wat is kunstzinnig.nl

 
Tip

3D project : de nieuwe generatie biedt creatieve mogelijkheden voor eerdere generaties


Startpagina » Vragen en tips» Gecombineerde technieken
Tip 3D project : de nieuwe generatie biedt creatieve mogelijkheden voor eerdere generaties
Omschrijving januari 2009: Sinterklaas legde een geweldig cadeau in mijn schoen: zo'n nieuw klein fotocameraatje, waarmee naast foto's ook Youtube-filmpjes gemaakt kunnen worden. Lekker compact, dus er is geen reden om dit kleinood niet aan de standaard uitrusting van m'n handtas toe te voegen. Zie ik ergens iets dat me inspireert voor een toekomstig schilderij, dan leg ik dit vast met mijn nieuwe gadget.

Ergens achter in een diepe lade vind ik de voorganger van mijn Casio Exilim EX-Z21, de Nikon Coolpix 4300. Een hopeloos langzame camera. Tegen de tijd dat de camera na het indrukken van het knopje in actie kwam, was het te fotograferen bewegende onderwerp al een paar meter verderop en niet zichtbaar op de foto. Duidelijk rijp voor de schroothoop dus. Terwijl ik echter richting vuilnisbak loop, bedenk ik me dat er ook een andere mogelijkheid is: recycling. Hergebruik van de Nikon camera, die Sinterklaas een paar jaar eerder in mijn schoen legde. Ik leg de camera voor me op tafel en sla aan het denken. Aan het eind van de avond is mijn idee helemaal uitgewerkt:

Een driedimensionaal kunstwerk, enerzijds naïef, anderzijds creatief, maar zeker ook informatief. De Coolpix 4300 werd destijds geleverd met een 16 MB Sandisk fotocard. Haha... wat kan je daar nu nog mee beginnen? Mijn huidige foto's zijn namelijk 3,5 MB van formaat - je zou nog maar 4 foto's kunnen maken als je die fotocard gebruikt. Voor het historisch besef integreer ik de 16 MB fotocard dus ook in het kunstwerk: als hart van een bloem.

Op een zaterdagmorgen fiets ik naar de kringloopwinkel, op zoek naar een vogeltje van keramiek. Ik vind er een van een duur Zweeds of Noors merk, met op de onderkant een stickertje dat het hier handwerk betreft. Als ik het vogeltje pak komt er een verkoopster op mij af : "Geeft u dat maar hier, dan breng ik dat wel voor u naar de kassa". Ik check nog even het prijslabeltje, er staat toch echt dat het vogeltje € 0,50 kost. Dus ik verbaas me over het gedrag van de verkoopster, die mij als een potentiële dief en het vogeltje als een zeer kostbaar sieraad behandelt. "Ja u moest eens weten hoeveel hier gestolen wordt" antwoordt ze. Ik ga er verder niet op in en troost me met het idee dat ik hier toch een essentieel onderdeel van mijn driedimensionale kunstwerk heb gescoord.

Bij de Gamma hebben ze geen ijzeren veren. Bij alle andere winkels (fietsenwinkel, auto-onderdelenwinkel, Pippoos, sanitaire winkel) ook niet. Er rest mij niets anders dan zelf een veer te draaien van ijzerdraad. Het is niet echt noodzakelijk dat de veer ook daadwerkelijk veert; het is meer voor het idee. Met contactlijm lijm ik het stenen vogeltje aan één kant van de zelfgemaakte veer vast en laat het een paar dagen drogen. Op een ijzeren plaat schilder ik inmiddels met acrylverf een naïef tafereel van een fotograaf in een landschap met cactussen, vogels en bloemen. In zijn hand draagt hij de camera. Het geheel refereert aan de vroegere standaard fotografenspreuk "Kijk maar naar het vogeltje". Het andere eind van de zelfgemaakte veer lijm ik namelijk vast aan de lens van de camera. Naast de fotocard gebruik ik ook de lensbeschermende dop als bloemenhart. Alleen de batterij van de camera voeg ik niet aan het kunstwerk toe. Het draagtouwtje bungelt los aan de camera.

Op de achterkant van de metalen plaat bevestig ik een houten ophangblokje met een gat erin, zodat mijn naïeve, creatieve, informatieve, historisch inzichtbiedende driedimensionale kunstwerk probleemloos aan de wand kan worden opgehangen.

Aarzel niet om contact met mij op te nemen als u de nieuwe eigenaar van dit bijzondere werk wilt zijn.
CategorieGecombineerde technieken

Adverteerder
GebruikersnaamAnja van de Poll
PlaatsAmersfoort
RegioUtrecht
Telefoon06-37597939
Websiteanjavandepoll.nl
Datum plaatsing7 augustus 2011
Aantal keer bekeken3646

  Neem contact op met Anja van de Poll
 
  Alle advertenties van Anja van de Poll
 
  Print 'm uit - hang 'm op - deel 'm uit
 
  Interview met Anja van de Poll
 
  Meer over Anja van de Poll
 
  Tell a friend
 

Terug naar Vragen en tips

 
 
60269592 Bezoekers Zakelijk adverteren | Disclaimer | Voorwaarden | Privacy | Persinformatie | In de Media © 2006-2017 Kunstzinnig.nl

62ms