Uitgebreid zoeken     
 
Home  |   Hulp & Tips  |   Bericht plaatsen  |   Mijn berichten  |   Inloggen  |   Folder  |   Colofon  |   Nieuwsbrief  |   Contact   |   Forum
 
 
Kunstmarktplaats
 
magazine
 
 
plaats bericht wat is kunstzinnig.nl

 
Tip

TAS ST. PAUL DE VENCE


Startpagina » Vragen en tips» Kleding en kinderkledingTip TAS ST. PAUL DE VENCE
Omschrijving Als schilderes combineer ik graag diverse materialen. Ik vind inspiratie in allerlei hoeken en gaten. Zo viel mij toen ik vrijdagavond met een vriendin bij de Winkel van Sinkel zat te dineren en zij mij vol trots haar ‘custom made’ nieuwe tas toonde, onmiddellijk een aantal ideeën in om een eigen tas te maken. Uiteraard kan dat met lintjes en tierlantijntjes, ritsjes en kralen, maar hoe zou een schilderij op een tas eruit zien? Een “Anja” in tasvorm, uiteraard met Mediterrane inslag. Na het diner liepen we naar de overkant van de straat, naar de boekenwinkel van Broese voor een lezing door Adriaan van Dis. Geweldig leuke lezing, boeiend bovendien en tegelijk uitdagend want wie zou nou niet net als Van Dis willen reizen om vervolgens met een zak verhalen terug te komen om die te vertalen naar een boek. En hoewel ik aan Adriaans lippen hing, dwaalden mijn gedachten af en toe af naar dat idee voor die tas. Reizen, lezen, schrijven, schilderen, knutselen: kunstzinnig bezig zijn op allerlei manieren, poeh… wat een racebaan in mijn hoofd. ’t Zijn allemaal zaken waar ik graag veel tijd aan besteed. Terwijl de spreker mij tips geeft hoe een verhalenstructuur op te zetten, denk ik aan mijn voorraad en welk schilderij geschikt zou zijn om voortaan als tas door het leven te gaan. Als vrouw kan ik gelukkig twee dingen tegelijk. Tegen het einde van de avond heb ik een gesigneerd exemplaar van de Wandelaar gescoord, heb ik een leuke, leerzame lezing bijgewoond, heerlijk gegeten en weer volop bijgekletst met mijn vriendin. Alleen ben ik er nog niet helemaal over uit welk schilderij nu toch tas moet worden.

Zaterdag op de markt vind ik een simpele, zwartbruine tas. Zo’n eentje met veel ruimte, veel vakken en een brede, verstelbare band, zodat ‘ie om het lijf gedragen kan worden. Het merk van de tas is decent aangegeven en goed te verhullen. Thuis gekomen knip ik eerst het label eraf en bekijk dan wat ik met de tas zou kunnen doen. Op basis daarvan loop ik naar mijn voorraad en bekijk zorgvuldig de wat kleinere schilderijen, let op kleur, op compositie, op grootte, op vorm en onderwerp. Achteraan staat “Zicht op St. Paul de Vence”. Een ieder die ooit vanuit de richting van de Côte d’Azur naar Vence is gereden, herkent dit doorkijkje, zo vlak voordat de weg een bocht maakt naar de enorme parkeerplaats buiten het stadje. Onmiddellijk weet ik dat dit het juiste schilderij voor dit tassenexperiment is en niet veel later zet ik het mes in het doek om het zorgvuldig uit te snijden uit het raam. Ik knip een vrije vorm, rechthoekig met ronde kanten en zorg dat de flap van de tas bijna geheel bedekt wordt, maar laat bovenin een kleine uitsparing voor “the artists’signature”. Van het originele merk is niets meer te zien – da’s precies wat ik wilde.

Nu heb ik de smaak te pakken. De tas heeft een voor- en een achterkant. Waar de voorkant geheel gevuld wordt door St. Paul de Vence, beplak ik de achterkant met uit een ander schilderij geknipte bladvormen. Gelukkig heb ik altijd Bison kit in huis, zodat aan kunstzinnige uitspattingen direct gehoor kan worden gegeven. In een lade vind ik een beertje, als versiering aan de rits.

“Wat zeg je? Een schilderij op een tas geplakt? Wat moet ik me daar nou toch weer bij voorstellen?” M’n moeder moet het eerst zien, dan geloven. Dacht ze dat het raam er nog aan zat? Dat de tas nu heel hard was geworden, en ingelijst? Met een gouden randje? En een haakje om ‘m op te hangen? Een digitale foto bracht licht in de duisternis. “Mag ik ‘m hebben? Ik vind ‘m fantastisch!” was haar reactie na het zien van deze “Tas St. Paul de Vence”. Ze is binnenkort jarig – we zien wel…..

Leuk hoor! Tassen maken!!! Dit was niet mijn laatste schilderijtas!
CategorieKleding en kinderkleding

Adverteerder
GebruikersnaamAnja van de Poll
PlaatsAmersfoort
RegioUtrecht
Telefoon06-37597939
Websiteanjavandepoll.nl
Datum plaatsing7 augustus 2011
Aantal keer bekeken2291

  Neem contact op met Anja van de Poll
 
  Alle advertenties van Anja van de Poll
 
  Print 'm uit - hang 'm op - deel 'm uit
 
  Interview met Anja van de Poll
 
  Meer over Anja van de Poll
 
  Tell a friend
 

Terug naar Vragen en tips

 
 
60229534 Bezoekers Zakelijk adverteren | Disclaimer | Voorwaarden | Privacy | Persinformatie | In de Media © 2006-2017 Kunstzinnig.nl

62ms