Uitgebreid zoeken     
 
Home  |   Hulp & Tips  |   Bericht plaatsen  |   Mijn berichten  |   Inloggen  |   Folder  |   Colofon  |   Nieuwsbrief  |   Contact   |   Forum
 
 
Kunstmarktplaats
 
magazine
 
 
plaats bericht wat is kunstzinnig.nl

 

Interviews

Welkom op de pagina met interviews van Kunstzinnig Magazine!
Sinds juni 2007 werkt Kunstzinnig met een professionele redactie.

Oudere interviews blijven voorlopig in ons archief staan.


Rubriek
Kunstvorm
Zoektermen
145 zoekresultaten |
19 jul 2013 Interviews » Foto, Film & Digitale Kunst
Tessa Verder: 'Ernst zit in me'
.Ze maakt imposante fotocollages met 'geschilderde elementen' van grote romantische schilders. Ze gooit er hoge ogen mee, en heeft de ene solotentoonstelling na de andere. Sinds enige tijd woont ze in Berlijn. Kunstzinnig.nl zocht haar op. Wat drijft Tessa Verder tot dit bijzondere werk?


7 jan 2013 Interviews » Overig
De mentale roller coaster van Anneke Wilbrink
Je stapt binnen in haar atelier in hartje Zwolle en denkt: hier is de kunstenaar enorm tekeer gegaan. Druppels, strepen, klodders, overal op de vloer, tafel, stoelen. Haar kleine donkere verschijning valt erin weg, als het kiekje van een meisje in een reusachtige fotolijst. Dit meisje echter is 37 en waanzinnig coming up. Ze heeft internationaal succes en verkoopt goed.


30 okt 2012 Interviews » Overig
'Los Ninos' van de Mexicaanse fotograaf Joaquin Trujillo
Gekleed in adembenemende en handgemaakte kostuums poseren de kinderen in 'Los Ninos' van de Mexicaanse fotograaf Joaquin Trujillo. De portretserie verovert in hoog tempo de kunstwereld. De reden: de kinderen stralen vol overgave herkenbare en krachtige traditionele waarden uit, zoals trots en geborgenheid. Geen twijfel mogelijk, deze foto's raken aan een groot algemeen verlangen.


28 sep 2012 Interviews » Mozaiek
Gedenkstenen van mozaïek van Jeanine Gerlofsma
Ze maakt het ene na het andere kunstwerk van mozaiek, en de laatste tijd maakt ze gedenkstenen. Fraaie gedenkstenen verdienen aandacht, vindt Jeanine Gerlofsma. "Tegenwoordig zie je gelukkig al meer bijzondere grafstenen dan 10 jaar geleden, maar het mag nog veel persoonlijker en kleurrijker.” Lees verder.


27 maa 2012 Interviews » Overig
Honderden petten en poppen: kunst van extreme overproductie
Ooit een Arnold Schwarzenegger in barbiekleren gezien? Of tienduizend puntenslijpers? Zo ja, dan stond je naast werk van 'Visueel artiest' Pet van de Luijtgaarden (35). Hij 'verzamelt verzamelingen'. Lees verder.


9 nov 2011 Interviews » Schilderijen en Tekeningen
Els Vegter: Verliefd op de huid
Ze schildert ‘huidlandschappen’, en gebruikt daarbij alles wat ze ‘vindt’. Ofwel, we kijken naar de ‘vondsten van Vegter’. Els Vegter (49): Het is spannend om serieus met kunst bezig te zijn. Het lijkt wel een soort verliefdheid.’Lees verder.


12 sep 2011 Interviews » Gecombineerde technieken
Design van afval. Stefan Lehner: ‘Veel mensen willen dat de dingen doorleven'
Ooit geweten dat het heerlijk zit op fietskettingen? En dat een stoel van fietskettingen een lust is voor het oog en niets verliest aan functionaliteit? Aldus de denkwereld van Stefan Lehner, die afval hergebruikt en liever praat over ‘downcycling’ en ‘upcycling’ in plaats van ‘recycling’. Lees verder


29 aug 2011 Interviews » Overig
Verdriet ombuigen naar een monument
In Steenhouwerij Jansen te Utrecht staat een vrouw aan het roer. San Hop deed na haar studie Nederlandse taal- en letterkunde de kunstacademie en belandde voor een stageperiode bij deze steenhouwerij. "Dat deze stage mij zou brengen tot eigenaar van een steenhouwerij had ik toen niet kunnen bevroeden,” zegt San nu, na ruim twintig jaar. Lees verder.


EersteVorige [1] 2 3 4 5 6 7 8 .. 19VolgendeLaatste

 
 
60269966 Bezoekers Zakelijk adverteren | Disclaimer | Voorwaarden | Privacy | Persinformatie | In de Media © 2006-2017 Kunstzinnig.nl

78ms